Saturday, November 1, 2008

Ozzide rikkus ja vaesus

181 Hale ST, Brisbane, QLD. Humanitaarabipakid palun siis siia majja. :)

Paar päva tagasi tõi majaomanik Tony mind töölt koju jala tõttu. No ma palusin teda. Ja nii sai ka juttu räägitud. Ta on itaalia päritolu Austraalia sündinud ozzi. Üks kummaline seik, mis jäi mulle kõrvu on see, et nu ta rääkis eelmistest majaüürilistest, kes tal siin olnud on ja et ta üritas neid aidata, öeldes, et mingu nad veits mäest ülespoole (elan all orus) et seal on rikkad. Nii ta siis sõidutaski mind 10 min ja näitas, kus on rikkad inimesed. Igal maal hakkab vist rikkus miljoniga. Täitsa haige ikka. Tema maja makssab 700 000 AUD ja mäepeal alates 1,5 milj AUD. Majad eestlase mõistes on täitsa tavalised kurejalgadel papist kuudid. Perfekt for warm climate. Kui vaadata Tony maja ja Eestis selle papi eest saadavat maja a la 5,6 milj eeku, siis olgem ausad, Eesti majad on üle prahi siukse hinna eest. Siinsed majad on lihtsalt kallid. Muidugi nad teenivad head nutsu kah. Majaomanik saab 4x170 aud nädalas siinsetelt elanikelt. Lisaks teeb veel oma tööd. Meie mõistes on Tony miljokas, siinses mõistes on ta ilmselt suts kõrgem keskklass. vaene Tony! Kui sa oled üles kasvanud ozzi keskkonnas, siis väärtused on teistsugused. Palgad on kõrgemad kui vaeses Eestis. Ka Eesti kõige rikkamad (kes teenivad nii 30-45 tuhat eeku kuus), jäävad siin paraku selliste vaesemate klassi või siis enam-vähem toimetulevate hulka. :) Küsite, et miks? Sest maja sellise palgaga sa siin osta ei suudaks.

Köök. Kipakate kraanide ja sipelgatega.


Kooliharidusega pannakse siin rõhku ikka sellele elementaarsele, et suudaksid teha tööd, mitte just väga peaga, aga ikka oma kondimootoriga. Peaga töötajad on cenamjaolt metropolide keskustes. Omajagu. Siiski peegeldub kogu ühiskond ka kontoritöötajates. Massid, ühenäolisius, isikupäratus ütleks mina. Ettekirjutused. Koolilapsed kannavad vormi, mis on tegelikult ju hea. See ei lase eristada klassi rikkaimat ja vaeseimat last. Ilmselt ennetab narrimise riietuse ja firmamärkide osas. Kõik näevad ühtemoodi koledad välja. Rikkamad koolid on suutnud lapsi varustada ka koolikottidega, vaesemate koolide lapsed kannavad oma kotte - kirjud nagu jõulukuused.
Vaade minu toa aknast ja köök again.




Palju maksab kesklinnas päevane parkimine? Sõltub, aga tavaliselt 25-30 aud.

BNE CBD hostel? alates 28 AUD (ja jagad tuba 6 või enama matsiga).

Palju maksab pudel vett 1,5 liitrit? Supermarketis 79 senti, 7 elevenis kuni 3 AUD.

Kreekapähklid 500 gr - 9.90 Aud, odavamad kui Eestis, ja oi neid ma söön siin. Sai ostetud ka siis kui AUD kurss oli 7,7 eeku, icc.

Telefon kuus 30 AUD.

Bussipilet - päevane ja tudengile 1 tsoon 2.40 aud.

Kingad on siin odavad BigW. Soovitan soojalt. Alates 10 Aud. Väga lahe. Ostaks kõik kokku. Töö jaoks tuleb uued mustad vaadata ja sokid ka. Riided odavad, aga saast.

Suveniire veel ostnud ei ole. Aega on, aga ka need on odavad. Tuleb vaid osata kohta valida.

Sushi 1,50-2,50 aud.

Avalik internet 4-6 aud tunnis.

Jogurt 1 kilo - 4,50 - 4,90 aud.

Sai pikk suur viilutatud alates 2 aud ja kallimad. Saiad on siin kallid, leiba ei leia poest üldse. Pagarileib värskelt küpsetatud pidi olema 7-9 aud pätsi eest.

No comments: