Wednesday, November 19, 2008

Let's talk about my job and people there

Täna siis tööl 9.30 kuni 15.00 ja 15.30 kuni 18.30. Päeva jooksul kuuslin Shaneilt, et David läheb ära... ja järgmine nädal saan lots of hours to work kuni 38 lubas. Aga noh, nagu ma enne kogenud, tean kuidas Shanei lubadustega on... nagu siga kägule või vastupidi... Igatahes, Shanei sõnadele ma panuseid ei pane ja kui uue koha leian, siis on kindlam neid tunde saada. Samuti ei suuda Shane kuidagi graafikuid õigeks ajaks valmis teha. Äpu rsk, pedepoiss!! Mitte et mul geide vastu midagi oleks, aga tema käib oma võltsolekuga närvidele ja kamandamisega. Absoluutselt kõik on minu teha... kuna tema ei tee midagi ja kui ma seda ära ei tee, saan ilmselt mölada :D Täna oli 3 ruumi, 2 neist olid ülemisel korrusel 15, 20 jaa 22 inimest, kelle eest hoolt kanda.
Step 1: Refresh the coffee and tea start 9.30- tuleb potsikud ruumist kööki vedada ja tühjaks valada ja uue kohvi ja veega täita, kohvi pead muidugi ise tegema. Lisaks tsekkida, et ruumis piisavalt kohvitasse. Ja kui piim skim milk või full cream milk otsas, peab ka neid refreshima. Kausike, kuhu kogutakse teepakid, tühjendada. Tihti juhtub, et pisikesi lusikaid ei ole, kohvitassid on alalõpmata sitased, sest kohvi on tassi küljes kinni nagu näts talla all... ja eks sa siis nühi neid või otsi lusikaid taga või pese ja kuivata neid... Morning tea juurde käivad tavaliselt saiakesed ka. Saiad ruumidesse ja nuh mina alustaldrikuid neile üldjuhul saia jaoks ei vii. Lisatöö rsk, vaatan et salvkakaid piisavalt oleks.
Step 2: Refresh the rooms starts if it breaks around 10.30 - tähendab siis et seminarilaudadelt tuleb ära korjata kasutatud kohvitassid, kommipaberid (mints). Viia kööki ja tassid visata kaussi loputusvette ja muu kraam ka ära sortida. Kahe korruse vahel on liftike kööki, kui lift on kuskil lahti, siis ei saa seda teisele korrusele tellida, st et tuleb tsekata, et lifti uksed kinni oleks, kui nõusid üles alla saata jne jne... Laudadel olevad veekannud tuleb täita uue veega ja seda kõike selle aja jooksul, kui seminariinimesed pausitavad ja kohvitavad ja hommikusaia söövad.
Step 3: Pärast kohvipreiki tuleb Setting up for lunch. Lõuna on neil tavaliselt kell12.30 harvem kell 13.00. Ühe lõuna jaoks on vaja saata liftiga staff ülemisele korrusele vastavalt siis sellele, mitu seminari seal toimub. Ruume on 3, aga vimasel ajal õnneks on vaid kaks hõivatud. Seega ühe ruumi lõuna jaoks on vaja hõbedasi aluseid, kus käivad need tulekesed all, et toit soojas oleks, need on rasked... rsk. Noad kahvlid alusel, salhvkakad alusel, mahlamahuti jala ja kaanega, alustaldrikud, kuhu lähevad peale tangid (4), salatikausile metallist alus, joogitopsid, taldrikud. Tallergud on rasked, rohkem kui 10 ühekorraga kätte ei jaksa võtta ja nii tuleb siis iga asjaga joosta ruumi ja viia lauale. Pluss sool ja pipar alati. Ahjaa, lõunaks tuleb kohvi ja tee kannud jälle alla kööki tarida, ja neid refreshida ja ruumidesse tagasi orgunnida.
Step 4: Lunch. Liftiga üles saata toit, mis läheb siis sinna hõbedastest alustele kaane alla. Pluss puuviljakandik ja salatikauss. Kauss on raske sitaks. Nu ja mõnikord sõltuvalt söögist tulleb veel midagi muud lisaks.
Step 5: Refresh and clean. Kui kell on 12.30 ja teised vitsutavad lõunat, tuleb ruttu läbi kammida ruumid ja jälle teha seda sama, tassid kööki, sortida, lauad puhtaks papritest, vesi kannudesse. Koristada taldrikud...lõunasäägi omad. Kui rahvas söömise lõpetanud, siis tuleb KÕIK kööki tagasi tarida, väljaarvatud hõbedased kuumad alused. Lift ei ole ka just teab mis suur ja palju sinna ei mahu, st kahe korruse vahel jooksmist, tühjendamist ja nõude kahvlite sortimist jne. It takes time. Ja kui matsid süüa juurde tahavad, tuleb ka seda teha...
Step 6: Afternoon tea starts 2.30. Kohvikannud jälle kööki, lake sisse, ja tagasi üles. Nii see aeg läheb. Vahepeal tuleb nuge kahvleid poleerida... nõusid ka pesta kui pesijat kohal pole, laod nõud alusele ja masinasse ja pärast sordid ära.
Kell on nüüd a la 15.00. Tavaliselt siis saadab Shane mu minema. Täna jäin pikemalt, kuna Davidid aitasin. Shane olevat käskinud mind 16.30 ära lasta, aga David ei öelnud mulle, kuna ta teab, et ma pikemaid tunde vajan ja raha ka :)) Noh mulle sobis. Mida tegi ja teeb siis David. Lihtne, teda ei kamanda Shane, tema teeb rahus oma tööd, kõik ruumid refreshida, st koristada laudadelt kasutatud veeklaasid, pesta need ja panna puhtad. Kommipaberid ja kohvitassid koristada, viia kööki. Vajadusel pesta, sest on vaja need hommikuks valmis sättida. Kohvibufee uuesti katta, st laualina vahetamist, teepakkide lisamist, viia kohvi ja teekann ja piimad kööki, tühjendada, pesta. Katta uued kohvitassid... selleks pole alati piisavalt puhtaid, jälle pesta kui vaja ja kuivatada... Vaadata, et lauad näeksid ok välja ja toolid. Veekannud tühjendada. That is it. Nii igas ruumis. Kuna tegu on siiski aeganõudva tööga, jookse korista viii too ja kata... siis on ta olnud tavaliselt ka 7 tundi seal. Nu ja mina saan ainult viis ja jooksen nii et higi näos pritsib kahte lehte... absurdikas. Davidil oli palju lihtsam töö, täiesti ajuarukas...!!
Vot siuksed ülesanded. Davidil pole raha vaja ja tal sai kopp ette, tahab õppida ja nii ta minema läheb. Ma läheks ka icc, kui raha vaja poleks, töö on selge, ainult et asju pole seal kunagi piisavalt ja kõik laguneb :)) Ja Shane ei tee midagi... ka köögi kõrval oleva ruumi eest pean tihti mina hoolt kandma... Mida tema peaks tegema.

No comments: