Sunday, October 26, 2008

Marque teine tööpäev

Pühapäev ja tööpäev, see peaks ainult head tähendama, kuna pähapäeval saab suuremat tunnitasu... alustasin kell 10.30 ja lõpetasin kell 15.30. Nu heake küll, kell 15.10 olin omadega lõpetanud, aga tuli veel natuke venitada, et dollareid juurde saada. Alustasin siis kohvitasside ja alustasside ja spoonide lauale katmisega. Järgnesid piimaotsingud... sain tuttavaks veel kahe elusuuruse külmkapiga, mis sisaldab mahlasid ja muid õllelaadseid jooke, et siis kui janu käes, teab kust tuuri panna :=) Esimene samm... ettevalmistused, et kas kõik on laual ja siis kui külalised olemas, nii 3 lauda, kokku 30 matsi... olid vanakesed, muldvanad. aegajalt küsiti, et kust riigist jne ja kas jõulud veedad sõpradega... Mis sõpradega, no no, i´m working on Christmas (Tähendab ju Christmas hullu rahasadu, sellest ei saa ära öelda). teenindamine, teine samm, valada veini neile... halleluuja, arvake ära, kes on enne pudelist veini valanud. Jah, ma tean, mis näoga te minu poole vaatate :) Nii, ja oi kui pudel täis, on raskem valada. Proovin siis pudelit ikka altpoolt hoida ja vullavulla. Mööda ei kalla, sülle ei vala. So far, so good. Laudadele tiir peale tehtud, tuleb rätikud mutikestele ja taatidele sülle panna... veetiir laudade ümber ja siis ootamist ja siis kuklid laudadele ja siis läks eelroaralli lahti. Salatid laudadele. See oli easy. No hot plates. vesi - vein. Praed, oh need olid kuumadel tallergutel. Sain nüüd kolme kandmisega hakkama, kuna need ei olnud üleni kuumad, vaid keskelt. Näpud kärssasid. Kiirelt lauad kaetud kahekesi Davidiga. Juhtnöörid sain Davidilt, mida teha ja millal miskit laualt korjata või kallata. Järgnes veini kallamine. Lahe, näpud lausa karjusid külma järele... kuna tallergud olid megakuumad. vein kallatud, läksin baarileti taha ja pistsin näpud jääkuubikute sisse. Vahepeal sain eritellimusi, mutike soovis õllet... Kust seda saab? Kobamisi leitud ja siis kust saab vajaliku klaasi? Hmm, ok suva klaas ja valatud. Ai kurat, vaht ajas üle. Millega kuivatada? Uus klaas valada. Praadidest kobises üks mutike, miks lihal juurikaid juures ei ole. Sry, lihtsalt pole. :) Siis veel well-done liha soov, tea and milk and hot water. vahepeal sai ise ka üks kanakints ja riis pintslisse aetud. Jne edasijne... klaaside kuivatamine, magustoit, kohv... koristamine. Kook pintslisse ja siis minek.
sry, kaks rohelist õuna leidsid ka uue kodu minu sinises seljakotis. Ilmselt tuleb neil neid korvikesi koridoris täiendada alati pärast minu lahkumist. ;)
Lisaks veel juurde, et koka näpud käisid suust läbi ja siis lükkasid toitu tallergule.. ahjaa, kas ma manisn, et pidin prügikonteinerit korrus allapoole transportima? Ei maininudjah, ja arvake, kes käed pesemata jättis, kui ta kohvitasse ja lusikaid läks lauale panema?! Arvake, kas David klatsis mutikesi ja papikesi... we serve them so much wine, so they will be all drunk and then we say, that the lift is out of order and they have to walk down the stairs! :))

No comments: