Sunday, October 19, 2008

FRASER ISLAND 18.-19.10




Laupa hommik sai siis kell 4 2rgatud, kell 5 rongile ja kell 7 bussiga Fraseri poole. (Mainiks selle kohe alguses 2ra, et Aussi kliima on v2ga imelik. Yhel p2eval l2heb vaja pikki riideid, bikiine ja lyhikesi asju. Puhub jahe tuul ja paistab k6rvetav p2ike. Kord on j2ine kylm olla ja siis harjud nii 2ra, et on soe ja l2heb kohati yle subtroopiliseks niiskeks soojaks.) Tripil olid ka 3 sakslast varasemast reisist. (Lisaks kohe juurde, et nad r22kisid saksa keeles ja mul on v2ga raske lylituda ja opereerida kahe v66rkeele vahel, kuna mugavusega voib ju saksa s6nade hulka lisada ka inglise omi :)) ja nad r22kisid ka yksteist taga... oh neid sakslasi kyll, ei saa nyyd l2bi!). Bussis olid veel mingid hispaania portugali tyypi tsikid ja oh neid kyll... milleks minna troopikasse... et ikka oma kodumaakeeles k6vasti l2liseda ja l2llata ja leelotada. Oleks pidanud neid oma Kaera-Jaaniga yle trumpama ilmselt. Nagu lasteaed, jube vastukarva on need krdi tumedanahalised. Vihma me ei saanud, oli pilvi ja oli p2ikest, aga sakslane kurtis, et n2eh, ikka ilmaga ei vedanud. T2iesti arusaamatu mulle kui pingviinile.
Buss viis meid saarele, mis j22b ligi yle 200 km p6hja poole Brisbane'ist. Infoks siis niipalju. Fraser Island stretches over 123 kilometres in length and 22 kilometres at its widest point. With an area of 184 000 hectares it is the largest sand island in the world. Ja 22 km lai.





Buss s6itis p2ris kaua... l2bi metsatee. Et teaksid, mis tunne oli bussis istuda, siis proovi kunagi jalgrattal s6itu vanalinna munakivi t2navatel. Oli jah nii hull. Pikem osa j2tkus edasi liivarannal, kus kihutasid teisedki maasturid ja bussid. P2rast elupikka s6itu l2ksime k6rbesse, ehk siis yle liivam2gede ja alla j2rve juurde (kahjuks ei suuda ma sind varustada k6igi kohtade nimedega), mille sygavus oli 11 m. Pildil siis rohelise veega, all liivaorus. Soe vesi oli ja kalad ujusid ka ranna l2hedal. Kui ujutud, siis mindi edasi puude vilus mooda rada tagasi bussi ja sealt edasi Eli Creeki jalutusk2igule. Creek on j6gi ja me t6esti jalutasime seal, oli teine lyhematel inimestel parajalt sinnamaani, et v6iks arvata, et oi kas tegite pyksi :)). Bussist v2lja tulles oli megakylm... ujukad all olid veel niisked ja minnes yle j6e esimesest osast, tundus, et vesi on ka freezing. Kipa k6pa natuke jalutamist maapinnal ja j6udsime j6kke, mis toodab 400 milj kuupmeetrit vett tunnis. Vesi oli soe. Fantast! Arusaamatu, kuidas siin inimesele kylm ja soe m6juvad ja muutuvad.



Edasi s6it Maheno Shipwreckile. Ilmselt r22givad pildid iseenda eest. Ja p2eva neljas vaatamistegevus oli Pinnacles. Ka siin on pildid. Et 2ra tunneks, millega tegu, siis on need m2ed, mis on saanud nime selle j2rgi et oli poiss ja tydruk ja vanamees... pikk jutt, aga vanamees lasi poissi, kelle mini oli vikerkaar (tegelt poiss astus vahele, et kaitsta tydrukut) ja poiss suri ja k6ik vikerkaare v2rvikillud pudenesid liivale laiali.
P2ev l2bi. 6htusoogi eest kysiti muidugi kirvest 19 aud ja selle eest sai rootsi lauast v6tta nii et magu maakerana ees oli :))





J2rgnes t2histaeva vaatamine rannal. Oi neid t2hti ilusaid. L6unataevast yritasin siis punnitada m6nda vankrit leida, aga ei n2eh yhtegi... :) Kui sakslased yritavad Aussis poest saksa sooki leida ja osta, siis miks ei v6iks mina vankreid otsida. Yks pralle k6ik.

Teine p2ev.

2ratus kell 5.00. Jah, kappasime pool ooriietes randa. Et p2ikeset6usu n2ha. Pildid on siis sunrise... ja p2ike t6yseb otse yles ja kiiresti. Yks mees rannal mainis, et n2gi ka vaala hyppamas, aga mina ega ka keegi sakslastest kahjuks ei n2inud. Aga selle eest tulid ilusad t6usupildid. Lisan ikka delfisse, ei j6ua seda blogi siin tuunida ega laadida. Tunnike v2ljas mollatud, l2ksime soogimajja... ostsin poest pitsasaia ja shokosaia :)))

Reis j2tkus subtroopilises vihmametsas. Astud bussist v2lja, oi kui kylm, jalutad metsas, oi kui soe ja niiske. Puud olid seal ikka nii j2mmedad nagu eestitytre jalad ennemuiste :) Sakslased kl6psisid iga puuga pilti teha ja eks ma siis yritasin ka koduste heaks ennast m6neks puuks maskeerida. Vees n2gime yhte volask kala ka, t2nu mulle :)) Kuna mina m2rkasin hahah.

N2gime ka iguaani. Ei olnud ta kyll ablas poseerima, kuid selja tabasin tal ikka 2ra :)
J2rgmine sihtm2rk oli j2rv. Sai jalgupidi sisse karatud, soe hakkas, aga ujuma ei l2inud, kuna aega oli napilt... kuivamiseks siis. Ilm oli pilves, aga liiv nii ere, et ilma prilladeta ei oleks saanud midagi teha kui k2puli roomamist. Yks lind yritas ka asju varastama tulla. Leiad ta suure musta linnuna.

Edasi s2ideti uue j2rve juurde. Vesi oli punane. Nu eesti mari ikka m6tles, et n2e, neil on ka rauane vesi... :) Aga hoopis olid need teepuu lehed ja vesi teepuu6line, mis oli v2ga kasulik. Seega, eesti mari kiire kalkulatsioon, et tuleb jalgupidi k2hku sisse minna ja oma tossudest saadud villi ja haavu parandada kannal. Toimis imeliselt. Eile ei saanud ma kanda tagant puudutadagi, nii valus oli ja hetkeks n2is, et liha ja luu juba m2danevad... aga t2na k6ik nagu imev2ev ok. Seega punase veega j2rv.

Kena oli. Kell 14.00 olime oma bussiga ja praamiga (praamis6it kestis nii 10 min) j6udnud tagasi Aussi mandrile ja linnas olime kell 19.00. Peatus tehti ka Rainbow beachil. Vut taak, siuke weekend oli. T2is imelist loodust.

Selle pika jutu peale meenus veel, et n2gime saarel tee peal, st rannas suurt kilpkonna, pilt ka, ja et saarel on olnud palju tulekahjusid. Sellep2rast on ka puud pildil mustad...

No comments: