Sunday, March 22, 2009

19.-22. märts Pangkor

22. märts PALJU ÕNNE ISSILE!!!

21. märts LEBO
Saareringreisi käigus olime avastanud, et Nipah, koht kus me oleme, on kõige busym, kaasa arvatud on linnakeses Jetty juures suht vilgas elu, kuid kõik muud kohad on nagu välja surnud. Mahajäetud või lagunemas või kole vaiksed. Kuna roller oli 24ks tunniks, kärutasime täna ka saarele kaks ringi peale!!! Halleluuja, mida siin ikka teha, ilm oli veits pilvisem ja vihma oli ka öösel sadanud. Bensiinipaagis muutusi ei toimunud, pulk ekraanil osutas ikka full paaki. Keskpäeva paiku kobisime merevette, ikka kaeluni ja mõnulesime seal omajagu.
Saarel sõites möödusime ka prügimääest, kus lebra oli nii vinge, tungis läbi räti, rätt lendas rollerituules ninaeest ja siis ei jõudnud enam ka hinge kinni hoida, ja nii tuli sunniviisiliselt õhk välja puristada, et mitte seda oksendama ajavat haisu kopsudesse tõmmata. Tatt purises ja jube naer tuli ka peale. Nii mina kui Lemps ohkisime.... kus oli alles hais. Selliseid imelikke haise, lõhnu tunneb ülekogu Malaisia... kord on need söögihaisud, kord teeääres roiskuva prügi tuuled.

20. märts ROLLERIL
Võtsime rolleri 40 ringiti eest. Kiivrit pähe surudes ja rihma kinni haakides, suutsin ma selle rihma kohe katki teha (loe: hiina praak noh!), ja siis tuli ruttu pähe manada nägu, et oi kuidas see vidin kinni käib. Kutt vaatas ja sai isegi aru, et oli mulle katkise kiivri andnud, irw. Tegime saarele suht ruttu ringi peale, kuna tegu on tillukese saarega. Ringi pikkus on u 23 km ja aega läks keskmiselt vbla 1 kuni 1,5 h. Kuna bensiini sai ka rollerisse ostetud viie ringiti eest, nii et paak täis, siis üritasime seda viite ringitit kulutada nii et seda nägu. Ei õnnestunud skaalapulka grammigi allapoole saada isegi pärast teist saareringi tegemist.
Õhtul vedelesime ookeanivees, mille temperatuur küündib pea kehatemperatuurini, sest sisse minna on kole mõnus ja väljatulekuga ei paista üldse kiiret tulema.
Õhtusöögi saime kombekohaselt plastmasstoolide ja -tallergutega kohalikus tänavarestoranis. Valisime värske kala. Kala maitses hästi.... nämma. Juurde tavaline riis ja juurikad. Uskumatu kui maitsvalt nad juurikad teinud olid... keele viis alla. Kokku koos jookidega läks 44 rmi. Kala oli sellest 35 vist.

No comments: